Behandelingen

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus, heb ik een aantal maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Dat betekent het volgende:

  • Heb jij, of iemand uit je gezin last van een of meer van de volgende klachten: verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeilijk ademen of koorts (meer dan 38 graden), of ben je de afgelopen 14 dagen positief getest op Corona, dan vraag ik je de afspraak te verzetten. Dit kan kosteloos.
  • Bij binnenkomst vraag ik je om je handen te desinfecteren. De spullen daarvoor zijn aanwezig.
  • In verband met extra hygiëne vraag ik je zelf een grote handdoek mee te nemen die we over de behandeltafel- of mat kunnen leggen.
  • Na elke cliënt maak ik de oppervlakten die worden aangeraakt schoon met een ontsmettingsmiddel.
  • Het is voor ons beiden verplicht  om tijdens de behandeling een mondmasker te dragen. Ze zijn aanwezig in de praktijk.
  • In principe voer ik alle behandelingen uit. Voor aanrakingen aan het hoofd, zal ik tussendoor mijn handen opnieuw desinfecteren. Wordt je liever niet aan je hoofd aangeraakt, dan kun je dit voorafgaand aan de behandeling aangeven en dan houd ik hier uiteraard rekening mee. 

Over de behandeling
De behandeling is altijd een samenwerking tussen ons beiden. Jij geeft aan wat je wensen en behoeften zijn en vervolgens kijken we samen wat jij nodig hebt om te ontspannen en van je eventuele klachten af te komen. Hiervoor stel ik je wat vragen vanuit een holistisch perspectief. Geen enkele behandeling is hetzelfde. De ene keer werk ik heel dynamisch, de andere keer heel rustig en subtiel, net wat jij op dat moment nodig hebt. 

Tijdens de behandeling lig je op een mat (futon) of massagetafel of zit je op een massagestoel. Hierbij houdt je je kleren aan. Het is het fijnste als je comfortabele (sport)kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. 

 

Er zijn meerdere shiatsu-stijlen en ook elke behandelaar heeft weer zijn eigen manier van werken. Ik ben opgeleid in de Zen-Shiatsu van Masunaga aangevuld met technieken uit de Thaise Yogamassage. Uiteindelijk zijn alle stromingen gericht op het laten stromen van qi.