Over mij

Ik ben Caroline van Oost, 57 jaar, trotse moeder van drie volwassen zonen en gelukkig met mijn lief Paul. Sinds 2016 ben ik gediplomeerd shiatsu-masseur en in januari 2020 studeerde ik af als shiatsu-therapeut bij Hands-on-Tao in Wageningen. Deze vierjarige opleiding is erkend door de beroepsverenigingen Zhong, NVST en SVN. 

Omdat ik graag de verbinding maak met de reguliere gezondheidszorg, heb ik de opleiding Medische Basiskennis gevolgd. Daarnaast volgde ik de training Positieve Gezondheid van het IPH (Insitute for Positive Health). 

 

Ik heb jarenlange ervaring in de zorg- en welzijnssector, onder meer als communicatie- en beleidsadviseur. Deze ervaring komt me goed van pas bij de workshops die ik in bedrijven en organisaties geef over gezondheid en vitaliteit. 

 

Waarom Shiatsu?

Omdat de achterliggende, integrale visie op gezondheid, waarbij verder wordt gekeken dan alleen de lichamelijke klacht, me zo aanspreekt. Deze visie is gebaseerd op de 5000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en benadert lichaam en geest als een geheel. Dus of je nu een lichamelijke klacht hebt, je emoties je parten spelen of dat je vanwege omstandigheden in je omgeving uit balans bent, shiatsu gaat uit van wat zich aandient op dat moment en de behandeling werkt door op zowel lichamelijk als op geestelijk niveau. 

  

Bewegen en shiatsu

Het leven, in de breedste zin van het woord, is voortdurend in beweging en op zoek naar het juiste (gezonde) evenwicht. 

Bewegen, en doen bewegen, in allerlei vormen, is voor mij dan ook een soort levensbehoefte. Ik hou van Qi Gong, fietsen, tennissen, zwemmen én shiatsu! Hiermee kan ik de ander, soms maar heel licht maar heel effectief, in beweging brengen met als doel diegene dichter bij zichzelf en (weer) in balans te brengen.