Over mij

Ik ben Caroline van Oost, gediplomeerd shiatsu-masseur sinds 2016 en in januari 2020 ben ik afgestudeerd als shiatsu-therapeut bij Hands-on-Tao in Wageningen. Deze opleiding is erkend door de beroepsverenigingen Zhong, NVST en SVN. 

Begin dit jaar ben ik gestart met de opleiding Medische Basiskennis bij Con Amore omdat ik graag de verbinding maak met de reguliere gezondheidszorg. Daanaast heb ik de training Positieve Gezondheid van het IPH (Insitute for Positive Health) afgerond. 

Hiervoor heb ik jarenlang gewerkt als communicatie- en beleidsadviseur in de zorg- en welzijnssector. Een leuke en leerzame tijd die ik niet had willen missen en die me uiteindelijk op het pad van shiatsu heeft gebracht. Vijf jaar geleden ontdekte ik namelijk dat ik niet meer deed wat bij me paste en dat leidde tot burn-outklachten. Ik besloot de opleiding tot shiatsutherapeut te gaan volgen en kan nu doen waar ik blij van word, namelijk bijdragen aan de gezondheid en welzijn van anderen door het geven van shiatsubehandelingen. Mijn ervaring als communicatie- en beleidsadviseur komt me goed van pas bij de workshops die ik in bedrijven en organisaties geef over gezondheid en vitaliteit. 

 

Waarom Shiatsu?

Omdat de achterliggende, integrale visie op gezondheid, waarbij verder wordt gekeken dan alleen de lichamelijke klacht, me zo aanspreekt. Deze visie is gebaseerd op de 5000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en benadert lichaam en geest als een geheel. Dus of je nu een lichamelijke klacht hebt, je emoties je parten spelen of dat je vanwege omstandigheden in je omgeving uit balans bent, shiatsu gaat uit van wat zich aandient op dat moment en de behandeling werkt door op zowel lichamelijk als op geestelijk niveau. Heel eenvoudig eigenlijk en vooral heel doeltreffend.

  

Bewegen en shiatsu

Het leven, in de breedste zin van het woord, is voortdurend in beweging en op zoek naar het juiste (gezonde) evenwicht. 

Bewegen, en doen bewegen, in allerlei vormen, is voor mij dan ook een soort levensbehoefte. Ik hou van Qi Gong, fietsen, tennissen, zwemmen, dansen, én shiatsu! Hiermee kan ik de ander, soms maar heel licht maar heel effectief, in beweging brengen met als doel diegene dichter bij zichzelf en (weer) in balans te brengen.