Over mij

Ik ben Caroline van Oost, gediplomeerd shiatsu-masseur sinds 2016. Naast mijn werkzaamheden als communicatieadviseur heb ik mijn eigen massagepraktijk en rond ik dit jaar de vierjarige opleiding tot shiatsu-therapeut bij Hands-on-Tao in Wageningen af.  (Deze opleiding is certificeerd door Zhong en Shiatsu Nederland). 

 

Waarom Shiatsu?

Omdat de achterliggende, integrale visie op gezondheid me zo aanspreekt. Deze visie is gebaseerd op de 5000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en benadert lichaam en geest als een geheel. Dus of je nu een lichamelijke klacht hebt of dat emoties je parten spelen, Shiatsu gaat uit van wat zich aandient op dat moment en de behandeling werkt door op zowel lichamelijk als op geestelijk niveau. Heel eenvoudig eigenlijk en vooral heel doeltreffend.

  

Bewegen en shiatsu

Het leven, in de breedste zin van het woord, is voortdurend in beweging en op zoek naar het juiste (gezonde) evenwicht. 

Bewegen, en doen bewegen, in allerlei vormen, is voor mij dan ook een soort levensbehoefte. Ik hou van Qi Gong, fietsen, tennissen, zwemmen, dansen, én shiatsu! Hiermee kan ik de ander, soms maar heel licht maar heel effectief, in beweging brengen met als doel diegene (weer) in balans en dichter bij zichzelf te brengen.