23 oktober 2020
Hoe ga jij om met alle veranderingen?

Het is best een verwarrende tijd, als je het mij vraagt.

Een tijd waarin we met veel veranderingen te maken hebben. Allereerst natuurlijk het Covid19-virus en de maatregelen die we hiervoor moeten nemen. Plannen moeten herzien, beslissingen moeten nemen op basis van informatie die, door nieuwe inzichten, regelmatig wordt bijgesteld. Denk je net de juiste balans te hebben gevonden, gebeurt er weer wat.

Een andere verandering is de wisseling van seizoenen. We gaan van zomer naar herfst en dat gaat met flinke temperatuurwisselingen gepaard die de natuur en ons lichaam met moeite kunnen bijbenen (afgelopen woensdag was het 20 graden. Op 21 oktober!).

Onze weerstand neemt af en we zijn vatbaarder voor ziekte. Je spieren kunnen wat strammer aanvoelen of misschien heb je last van somberte.

En dan gaat ook dit weekend de klok een uur achteruit! Heerlijk natuurlijk dat we een uur langer in ons bed kunnen blijven liggen en het ’s ochtends een uur vroeger licht is, toch kan de impact hiervan op je lichaam behoorlijk zijn.

 

Geen kwestie van goed of slecht

Is het dan allemaal alleen maar negatief? Tuurlijk niet! Al deze veranderingen hebben ook hun mooie kanten: we hebben meer tijd voor elkaar, we reizen minder wat beter is voor het milieu, het bos is prachtig met die verkleurende bomen en paddenstoelen en laat mij komend weekend maar lekker een uurtje langer slapen! Ook heeft niet iedereen evenveel last van deze veranderingen. Het is dan ook geen kwestie van goed of slecht of je er nou wel of geen last van hebt.

Wel doen al deze veranderingen een appel op je veerkracht en aanpassingsvermogen. Lichamelijk en geestelijk.

 

Het gaat allemaal om balans

Kortom, onze veerkracht wordt op de proef gesteld.

Tijd dus, om goed voor jezelf te zorgen en de juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Dit kun je doen door alert te blijven op de veranderingen en wat deze bij jou teweeg brengen en vooral, door lief te zijn voor jezelf. Probeer te genieten van de goede kanten van de veranderingen. Maak een mooie herfstwandeling, lees een fijn boek, kook lekker gezond voor jezelf (of laat iemand anders het voor je doen 😉) en accepteer dat het leven altijd in beweging is en de perfecte balans niet statisch is. Dus: hoe meer veerkracht je hebt, hoe beter je in balans komt en blijft. En als je hierbij ondersteuning nodig hebt, dan biedt een shiatsubehandeling uitkomst! Voor een afspraak kun je mailen naar: info@shiatsutilburg.nl of bellen of appen naar: 06-27576573. Uiteraard houd ik rekening met de Covid-maatregelen.

 

Ik wens je veel veerkracht en ontspanning. Blijf gezond en geniet van wat goed gaat!

 

Groet!

Caroline